Ζωή Ρούσσου – Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Α Πειραιά & Νήσων: «Η ΝΔ θα απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις της εγχώριας επιχειρηματικότητας»

Αρχική δημοσίευση

Σε μήνυμά της ενόψει των εκλογών, η Ζωή Ρούσσου, υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Α” Πειραιά & Νήσων, αναφέρει:

«Δεν είναι πια η ώρα για μεγάλα λόγια. Καρδιά της ανάπτυξης, θεωρούμε στη Νέα Δημοκρατία τις επενδύσεις. Και κλειδιά των επενδύσεων τους χαμηλότερους φόρους, τη μικρότερη γραφειοκρατία και τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Έχουμε μιλήσει επανειλημμένως για τα φορολογικά μέτρα τα οποία η Νέα Δημοκρατία προτίθεται να πάρει και τα οποία θα ξεδιπλωθούν στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφίσουμε -εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός- το Σεπτέμβριο. Θα μειώσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων μέσα σε μια διετία από το 28% στο 20% και τον φόρο στα μερίσματα άμεσα από το 10% στο 5%. Θα προχωρήσουμε σε σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης. Στόχος μας, επίσης, είναι να καταλήξουμε σε δύο συντελεστές Φ.Π.Α. στο 11% και στο 22%, με διατήρηση πάντα του υπερμειωμένου συντελεστή στο 6%. Πρόθεσή μας να μειώσουμε και τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός μιας διετίας.

Οι πρώτες φορολογικές μειώσεις θα ισχύσουν το 2020 και θα αποτυπωθούν στον Προϋπολογισμό αυτού του έτους που θα ψηφιστεί από τη Βουλή τον ερχόμενο Νοέμβριο. Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας έχουμε 2 μεγάλες τομές στρατηγικού χαρακτήρα: Πρώτον: Την ανάγκη για ένα νέο χωροταξικό πλαίσιο, με χρήσεις γης σε 4 επίπεδα: Κατοικία, Τουρισμός, Ειδικές Χρήσεις, Παραγωγικές δραστηριότητες. Για δραστική απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών. Δεύτερον: Ρευστότητα μέσω μόχλευσης των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων σε συνδυασμό με πόρους του ΕΣΠΑ, αλλά και με μια πιο γρήγορη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς την αγορά. Σήμερα, η ελληνική οικονομία και τα ελληνικά δημόσια ταμεία διαθέτουν τη ρευστότητα για να κάνουμε μια τέτοια κίνηση και πρόθεσή μας είναι να δρομολογήσουμε ένα άμεσο σχέδιο εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Όλα αυτά γίνονται πιο εύκολα σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους δανεισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και, κατά συνέπεια, των ελληνικών επιχειρήσεων Έχουμε ήδη κάνει μια πλήρη χαρτογράφηση επενδυτικών σχεδίων τα οποία είναι έτοιμα να δρομολογηθούν.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα πολύ μεγάλα επενδυτικά σχέδια, -στο Ελληνικό, στην Cosco- αλλά και σε πολλά άλλα τα οποία θα δρομολογήσουν κατεξοχήν μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις ή και μεγαλύτερες, μέλη του Σ.Ε.Β., που σήμερα για διάφορους λόγους είναι κολλημένα και δεν προχωρούν. Εκτιμώ ότι η συνολική ανακούφιση, η οποία θα είναι αποτέλεσμα μιας καθαρής εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας, θα απελευθερώσει πολλές υγιείς δυνάμεις της εγχώριας επιχειρηματικότητας, ώστε να τολμήσουν να κάνουν το επόμενο βήμα και να εμπιστευτούν οι ίδιες πρώτ’ απ’ όλα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

 

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Κοινωνική” στις 27/6/2019