Το φαγοπότι τελικά είναι μεγάλο…

Αρχική δημοσίευση

Η δικηγόρος της ΕΚΧΑ ΑΕ, Ζωή Ρούσσου, με ανάρτησή της στο facebook, καταγέλλει ότι οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους καθώς πιέζονται να ολοκληρώσουν το έργο της κτηματογράφησης.

Όπως σημειώνει ο υπουργός και η διοίκηση της ΕΚΧΑ κήρυξαν τον πόλεμο στους δικηγόρους της εταιρείας. Ρίχνει τα «καρφιά» της στον «βολεμένο» υπουργό κ. Σταθάκη της «πρώτης φοράς βολεμένης Αριστεράς» που έδωσε την εντολή για απόλυση 63 ειδικευμένων δικηγόρων με έμμισθη εντολή και τους έδωσε την υποτιθέμενη ευκαιρία να παραμείνουν στο νέο φορέα να παραιτηθούν από τη δικηγορική τους ιδιότητα και να συνεχίσουν να εργάζονται ως απλοί πτυχιούχοι.

Καταγγέλλει μάλιστα ότι θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για 12 δικούς του μη εξειδικευμένους δικηγόρους καθώς και ότι «η παρουσία των 63 δικηγόρων διασφαλιζε εδώ και χρόνια την νομιμότητα των δημόσιων διαγωνισμών της κτηματογραφησης και την ολοκλήρωση του έργου, γεγονός που δεν εξυπηρετεί τις σκοπιμότητες του κ. Σταθάκη και της παρεούλας του! Το φαγοπότι τελικά είναι μεγάλο και οι παρόντες δικηγόροι δεν φάνηκε να τον εξυπηρετούν«.

Αναλυτικά:

Εδώ και μήνες έχει ξεκινήσει ένας μεγάλος αγώνας από τους εργαζόμενους της ΕΚΧΑ ΑΕ για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους ενόψει της πίεσης για την ολοκλήρωση του έργου της κτηματογραφισης. Τόσο ο υπουργός όσο και η διοίκηση της ΕΚΧΑ ΑΕ κήρυξαν ουσιαστικά το πόλεμο στους δικηγόρους της εταιρείας. Τα μηνύματα φυσικά για αυτούς δεν ήταν καλά και εδώ και μήνες βρίσκονταν σε επαφή με το υπουργείο και τη διοίκηση της εταιρείας ώστε να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους. Δυστυχώς όμως ο βολεμένος υπουργός κ. Σταθακης της πρώτης φορά βολεμενης αριστερας αποφάσισε ότι η παρουσία των 63 ειδικευμένων δικηγόρων με έμμισθη εντολή είναι περιττοί αποφασίζοντας την απόλυση των έμπειρων δικηγόρων δίνοντας τους την υποτιθέμενη ευκαιρία, αν θέλουν, να παραμείνουν στο νέο φορέα να παραιτηθούν από τη δικηγορική τους ιδιότητα και να συνεχίσουν να εργάζονται ως απλοί πτυχιούχοι. Ταυτόχρονα θα προκηρύξει διαγωνισμό προσλαμβάνοντας φυσικά τους δικούς του 12 μη εξειδικευμένους δικηγόρους ώστε να κάνει τη «δουλίτσα του»!

Εδώ πλέον δεν μιλάμε για ένα απλό βόλεμα των ημετέρων αλλά για τη χυδαία και και προκλητική πλέον στοχοποίηση των έμπειρων επιστημόνων στο βωμό της εξυπηρέτησης των προσωπικών συμφερόντων του υπουργού. Διότι η παρουσία των 63 δικηγόρων διασφαλιζε εδώ και χρόνια την νομιμότητα των δημόσιων διαγωνισμών της κτηματογραφησης και την ολοκλήρωση του έργου, γεγονός που δεν εξυπηρετεί τις σκοπιμότητες του κ. Σταθάκη και της παρεούλας του! Το φαγοπότι τελικά είναι μεγάλο και οι παρόντες δικηγόροι δεν φάνηκε να τον εξυπηρετούν. Αποφάσισε λοιπόν με το νομοσχέδιο για τη σύσταση του νέου φορέα να καταργήσει τις θέσεις 63 έμμισθων δικηγόρων εκτός αν επιθυμούν να παραμείνουν παραιτούμενοι από τη δικηγορική τους ιδιότητα ως απλοί πτυχιούχοι προσλαμβάνοντας ταυτόχρονα τους δικούς του άπειρους δικηγόρους που θα εξυπηρετήσουν πλέον τα συμφέροντα του υπουργού!

Φυσικά διαδικασία επιλογής των νέων δικηγόρων θα κρατήσει μήνες και ο νέος φορέας δεν θα έχει νομική εκπροσώπηση στα δικαστήρια!!!! Αυτή λοιπόν είναι η κυβέρνηση της αριστεράς, της ανικανότητας, της προχειρότητας, της φθοράς, της διαπλοκής και της αρπαχτής!!!!

Ζωή Ρούσσου Δικηγόρος Πειραιώς, έμμισθη δικηγόρος ΕΚΧΑ Α.Ε